Direkt zum Inhalt

Trimble ITT-event 2017: bent u klaar voor de 4de industriële revolutie?

‘Bent u klaar voor de 4de industriële revolutie?’. Trimble Transport & Logistics wil met dit thema tijdens het negende ITT-event de discussie aanzwengelen over het belang van big data en slimme ICT in de logistieke sector. Het ITT-event vindt op 15 juni plaats in de Expo Houten.

Inschrijven

Het volledige programma en de mogelijkheid om aan te melden voor dit gratis evenement, is te vinden op: www.itt-event.nl.

Innovatie, techniek en data zijn vandaag de dag nodig voor het effectief managen van transport. De elementen zijn de handvatten van vervoerders en logistiek dienstverleners bij het inspelen op waar industrie 4.0 om vraagt. Binnen de vierde industriële revolutie is er, zeker vanuit opdrachtgevers, een groeiende vraag om transportgegevens. Dit achten ze nodig voor het krijgen van zicht en grip op de logistieke keten. Het is aan vervoerders en logistiek dienstverleners om deze informatie beschikbaar te stellen door middel van statusupdates.

Profiteren van transportdata

Telematica speelt een grote rol in het vergaren van transportdata. Bezoekers kunnen tijdens het ITT-event van Trimble presentaties, productupdates en praktijkverhalen verwachten. Deze programmaonderdelen hebben als doel om vervoerders en logistiek dienstverleners te laten zien hoe ze kunnen profiteren van de steeds grotere hoeveelheden beschikbare data.

Sprekers en dagvoorzitter

Dagvoorzitter van het negende ITT-event is Kees Verweij, partner bij Buck Consultants International, met als aandachtsgebied strategie, beleid en innovatie in goederenvervoer en logistiek. Presentaties  zijn er onder andere van Arthur van Dijk, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, en Robbert Janssen, Consultant Duurzaam Transport & Logistiek bij TNO. Inspirerende praktijkverhalen worden deze keer gebracht door Barry Gruijters, Business Unit Manager Central Trucking bij Van den Bosch Transporten, Toine van Bladel Fleetmanager Benelux bij Nedcargo en Sylvester van de Logt, CFO bij Emons Group. Het volledige programma is te bekijken op de eventwebsite : www.itt-event.nl.

Partnerstands met live-demo’s

Tussen de presentaties door is er ruim de tijd voor het bezoeken van de stands van de diverse partners van Trimble. Op 15 juni zijn onder andere de volgende partners aanwezig: Creative Gears Software Products, TLN, LogicWay, Ixolution, TANS, GeoTracer, Gullimex Instruments, Ortec, ExpectiT, Rainbow, PTV Group en LSS. Trimble zal er naast zijn gekende boorcomputers en tools voor brandstofbesparing en salarisvoorloop, ook zijn innovaties voor tacho archivering en samenwerking in transport & logistiek voorstellen. Het programma eindigt met een netwerkborrel.

Hoe ICT-tools zorgen voor nieuwe kansen

De huidige ICT-tools geven transporteurs en logistiek dienstverleners vrijwel onbegrensde mogelijkheden om data te verzamelen en te delen. Daar vraagt de markt ook om. Toch zijn er nog diverse uitdagingen, zoals hoe je als onderneming de beschikbare tools inzet voor het slim inspelen op waar ketenpartners behoefte aan hebben. Ook is het voor sommige ondernemers nog een vraag op welke manier de data kan leiden tot besparingen, bijvoorbeeld door aangepast rijgedrag van chauffeurs of het aanpassen van traditionele werkprocessen. En misschien nog wel belangrijker: hoe data kan leiden tot nieuwe of verbeterde businessmodellen.

Inspirerende mix

Tijdens het ITT-event zullen verschillende sprekers inzoomen op de snelheid waarmee de 4de industriële revolutie zich aandient, hoe snel bedrijven kunnen of moeten inspelen op deze verandering en wat dit betekent voor werknemers en management van transporteurs en logistiek dienstverleners. De wereld verandert snel, maar de rol van transport blijft onmisbaar en dat leidt tot kansen. Het ITT-event wil proberen de kansen te duiden door middel van een inspirerende mix aan praktijkvoorbeelden, innovatieve tools en levendige discussies, in de plenaire zaal én op de stands van de partners.

Voor meer informatie en aanmelden, bezoek de eventwebsite www.itt-event.nl

KOMMENDE VERANSTALTUNGEN

13/03/2018 bis 15/03/2018

LogiMAT

Stuttgart - Germany (Hall 8 - Stand A30)

www.logimat-messe.de

13/03/2018 bis 15/03/2018

Transport Compleet

Hardenberg - The Netherlands (Hal 3, stand 309)

Transport Compleet Hardenberg

20/03/2018 bis 23/03/2018

SITL

Paris - France (hall 6, stand F61)

www.sitl.eu

Veranstaltungen-Übersicht

KUNDENRESONANZ